Meer dan honderd jaar bestaan, van onbesproken gedrag zijn en regelmatig leveren aan het Koninklijk Huis: dat zijn de vereisten om in Nederland voor het predikaat ‘koninklijk’ in aanmerking te komen.

Morgen (8 december) is dat zover voor het 100-jarige Steltman Juwelier uit Den Haag; de bekende onderneming ontvangt dan het officiële schild dat hoort bij de onderscheiding. Steltman draagt al zes generaties bij aan de juwelencollectie van het Koninklijke Huis: van verlovingsringen tot persoonlijke cadeaus en aanpassingen aan de koninklijke sieraden.

Daarnaast beheert Steltman Juwelier een eigen collectie historische sieraden, waarvan enkele ooit in koninklijke handen waren. Zoals de ring die prinses Irene ontving voor haar 21ste verjaardag van de Federatie Goud en Zilver, de brancheorganisatie voor juweliers. Prinses Irene ontwierp de platina-ring zelf, samen met Steltman. In de ring is één van haar lievelingsstenen, een donkere robijn, verwerkt.

Samen met tal van andere prachtstukken zal deze ring te bewonderen zijn tijdens de tentoonstelling ‘Haagse Chic: Steltman’ – die nog tot en met 18 februari 2018 in het Haagse Gemeentemuseum te zien is.

Steltman: twee ontwerptekeningen van jade hangers, circa 1930.

Print Friendly, PDF & Email