Seepje heeft 300.000 euro opgehaald met een crowdfunding-actie en kan daarmee nu ook een afwasmiddel gaan ontwikkelen en produceren. Oprichters Melvin Loggies en Jasper Gabriëlse van de startup uit Den Haag melden dit op hun Facebook-pagina.

Seepje maakt in zijn eigen ‘washok’ aan de Mercuriusweg sinds 2014 was- en reinigingsproducten op basis van de schillen van de Sapindus Mukorossi-vrucht uit Nepal. Zodra de schillen van deze overvloedig beschikbare vrucht met water in aanraking komen, maken deze een natuurlijke vorm van zeep aan, die veel minder impact op het milieu heeft.

De wasmiddelen en allesreinigers van Seepje zijn inmiddels verkrijgbaar in 1100 winkels in Nederland en België en bestaan voor respectievelijk 80% en 90% uit het extract dat in Den Haag uit de superschillen wordt gewonnen. Melvin Loggies en Jasper Gabriëlse zeggen met hun Nepalese leveranciers samen te werken op basis van ‘fair trade’. “Een mooiere en schonere wereld”, luidt dan ook de missie van de beide Hagenaars.

(foto: Seepje)

Print Friendly, PDF & Email