Een Haagse taxichauffeur kreeg afgelopen nacht de schrik van zijn leven, toen hij eerst werd beschoten en daarna achtervolgd. De 39-jarige verdachte is opgepakt in een woning aan de Boele van Hensbroekstraat.

Politie-agenten werden vannacht rond 03.25 uur in de Jan ten Brinkstraat aangesproken door een bestuurder van een taxi, die hen vertelde dat hij en zijn passagiere zojuist in de Boele van Hensbroekstraat waren beschoten. Op het moment dat zij even in de straat waren gestopt, kwam er een man met met een vuurwapen op de taxi af, en die schoot. De man, een bekende van beide inzittenden, riep hen daarbij allerlei verwensingen toe. De geschrokken taxichauffeur reed hierna snel de straat uit, maar zag op het Jonckbloetplein een Opel met daarin de verdachte achter zich aan komen. Via Goeverneurlaan ging het met hoge snelheid richting Lorentzplein. De taxichauffeur wilde naar het politiebureau aan de Slachthuislaan rijden en reed via de Oudemansstraat die kant op. Onderweg kwam hij een surveillancewagen tegen en lukte het hem op de Jan ten Brinkstraat de aandacht van de agenten te trekken.

Op basis van melding, signalement en een bekend verblijfadres van deze man, kon de 39-jarige Hagenaar worden aangehouden. Bij het sporenonderzoek in de Boele van Hensbroekstraat werd op straat een patroonhuls en een kogelinslag in een geparkeerde auto aangetroffen. In de woning waar de verdachte verbleef, vonden de agenten nog een huls en een patroon. De auto van de verdachte is voor onderzoek in beslag genomen. Zelf zit hij nog vast.

Print Friendly, PDF & Email