De Haagse regio is dit jaar voor het eerst sinds jaren weer geconfronteerd met een groeiend aantal liquidaties. Dit meldt de Telegraaf.

Waar voorgaande jaren de geweldsdelicten vaker in de relationele sfeer lagen, kent de lijst van 2017 meerdere afrekeningen in het vermoedelijk criminele circuit. In totaal kwamen dit jaar tot nu toe 11 mensen door geweld om het leven in de regio.

Op 14 februari deed de politie na een verontruste melding aan de Leopoldhove in Zoetermeer een gruwelijke vondst. De 55-jarige Adrie den Engelsman lag vermoedelijk al langer dood in zijn woning nadat hij met messteken om het leven was gebracht en daarna onthoofd.

De eerste liquidatie vond plaats in de late avond van 17 april op een parkeerplaats van de Haagse Sylvian Poonsstraat. Daar werd de 39-jarige Farid uit Houten gedood. De tweede liquidatie kende twee slachtoffers. Vader en zoon René en Renéetje van Doorn werden ook op een parkeerplaats in hun woonplaats Zoetermeer tegelijk neergeschoten. Op 22 juli vonden twee wandelaars het levenloze lichaam van de 50-jarige Turkse Vlaardinger Mustafa Ates in de bosjes aan de Van der Kooijweg in Rijswijk. De politie vermoedt dat zijn dood te maken heeft met mogelijk contact met beroepscriminelen.

Een van de meest spraakmakende zaken was de dodelijke schietpartij waarbij op 8 november Ahmad Mola Nissi in de Jan van Riebeekstraat om het leven kwam. Na zijn dood zijn er tal van speculaties gezien zijn verleden als Iraanse activist.

Print Friendly, PDF & Email