De (vermeende) elleboogstoot van Tom Beugelsdijk krijgt alsnog een staart. De verdediger van ADO Den Haag, die tot nu toe dit seizoen opvallend geconcentreerd en gecontroleerd speelt, is alsnog voor vier wedstrijden geschorst door de commissie van beroep van de KNVB.

Beugelsdijk krijgt de schorsing, die per direct ingaat, vanwege een (vermeende) elleboogstoot in het gezicht van verdediger Mari in de slotfase van de uitwedstrijd bij NAC in Breda.

In eerste instantie gingen Beugelsdijk en ADO Den Haag met succes in beroep tegen het schikkingsvoorstel van vier wedstrijden. De tuchtcommissie van de KNVB sprak de verdediger vrij, omdat de aanklager niet in staat bleek om de twee noodzakelijke bewijsstukken in te brengen. Naast de TV-beelden ontbrak er een belastende verklaring van een van de betrokkenen.

Beugelsdijk moet na de beroepszaak van gisteren nu toch vier wedstrijden toekijken. De openbaar aanklager riep NAC-speler Mari op als getuige. Zijn verklaring was opnieuw ontlastend. Toch vond de commissie van beroep dat deze nu wel voldoende meetelde voor een veroordeling van Beugelsdijk. Voor de elleboogstoot krijgt hij drie wedstrijden en daar wordt een nog openstaande voorwaardelijke straf van een wedstrijd aan toegevoegd. Beugelsdijk mist hierdoor de wedstrijden tegen VVV, PEC Zwolle, Feyenoord en Heracles.

(foto: Orange Pictures/Angelo Blankespoor)

Print Friendly, PDF & Email