Er zijn uiteraard talloze gradaties in criminaliteit – maar deze drie mannen behoren zonder twijfel tot de categorie van meest laffe misdadigers die er rondlopen. Het beroven van weerloze ziekenhuis-patiënten: dat is wat deze mannen doen voor hun beroep. Niet één keer, maar veel vaker.

Zoals op donderdag 31 augustus, toen uit een ziekenhuis in Den Haag de portemonnee met pinpas en laptop van een patiënte werden gestolen. Later probeerden de mannen met de pinpas contactloos te betalen bij een tankstation langs de A29. Daar konden ze gelukkig worden gefilmd.

De mannen vertrokken na deze mislukte poging in een 5-deurs rode Ford Mondeo met het Duitse kenteken: B-MX 7353. Opvallend is dat de achterbumper met tape is vastgemaakt. De auto is afkomstig uit Berlijn. Deze kentekenplaten zijn, voor zover nu bekend, niet gestolen en het is bekend op wiens naam deze auto staat, daarover is contact met de buitenlandse autoriteiten. Maar de politie wil graag weten waar de auto op dit moment is en wie er in rijden. Want het valt niet uit te sluiten dat zij nog steeds hun ordinaire rooftochten langs ziekenhuizen voortzetten.

Dezelfde mannen en dezelfde auto waren namelijk ook betrokken bij twee andere diefstallen uit ziekenhuizen. In Hoofddorp werd een laptop gestolen uit een ziekenhuiskamer waar de patiënt lag te slapen. Deze laptop werd later teruggevonden op de parkeerplaats van het ziekenhuis en werd teruggegeven aan de eigenaar. In een ziekenhuis in Gorinchem werd een pinpas gestolen en daarmee werd contactloos betaald.

De man in het groene t-shirt is tussen de 25 en 30 jaar oud. Op zijn rechterwang heeft hij een moedervlek. Hij droeg een zwarte baseball pet met een opdruk van de New York Yankees. Hij was gekleed in een korte spijkerbroek met scheuren en zwarte Adidas sportschoenen.

De tweede man is opvallend dik, heeft een bol gezicht en ziet er onverzorgd uit. Hij is tussen de 45 en 50 jaar oud en droeg een donkerbruin leren jack met een beige bontkraag.

De verdachte die in beeld is bij de transactie in Gorinchem heeft kort, zwart haar en droeg een donkere jas.

Herkent u de verdachten, weet u waar de auto momenteel staat of heeft u andere informatie over deze zaken? In dat geval komt de recherche graag met u in contact via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Print Friendly, PDF & Email