Barney opnieuw tegen Van Gerwen, nu in Ahoy

mainImage
Barney opnieuw tegen Van Gerwen, nu in Ahoy

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld staan volgende week donderdag tegenover elkaar tijdens de twaalfde speelronde van de Premier League Darts in Ahoy Rotterdam. Dat heeft de Professional Darts Corporation (PDC) bekendgemaakt op zijn officiële website. Van Gerwen en Barneveld spelen in een van de grootste overdekte evenementenhallen van Nederland de vierde en voorlaatste partij van de avond.

Eerst staan Simon Whitlock-Michael Smith, Daryl Gurney-Gary Anderson, Rob Cross-Peter Wright en daarna nog Gurney-Whitlock op het programma. De elfde speelronde van de prestigieuze competitie wordt de woensdag ervoor ook afgewerkt in Ahoy Rotterdam en dient als vervanger van de afgelaste speelronde van begin maart in Exeter. Daarin stuit Van Gerwen in de vierde partij van de avond op Wright, terwijl Van Barneveld in de partij daarvoor Whitlock treft.

Van Gerwen haalde gisteren op de tiende speelavond zijn grootste overwinning van dit seizoen in de Premier League. Tegen de Australiër Simon Whitlock won de Vlijmenaar met maar liefst 7-1. Uiteraard behield hij daarmee de leiding in de topcompetitie. Het was zijn negende zege. Van Gerwen, die op een gemiddelde van iets meer dan 102 uitkwam, verloor tot dusverre alleen van de Schot Peter Wright. Raymond van Barneveld leed twee forse nederlagen. Eerst was de Noord-Ier Daryl Gurney met 7-3 de baas over de Hagenaar. Van Barneveld kwam tot een gemiddelde van ruim 94. Daarna verloor hij met 7-2 van Wright.


| Foto: Digitaal Dagblad