Dagblad070 | Chopin aan Zee in het Panorama Mesdag

Chopin aan Zee in het Panorama Mesdag

mainImage
Chopin aan Zee in het Panorama Mesdag

Eind november is het vier dagen genieten van de muziek van Chopin in het Panorama Mesdag. Met dit festival geeft de Chopin Stichting Nederland invulling aan haar doelstelling: culturele manifestaties organiseren rond werk en leven van Frédéric Chopin en aan hem gerelateerde kunstenaars. Tijdens dit festival brengt Chopin ons buiten zijn vaderland Polen: naar Wenen, naar Parijs, naar Mallorca en zelfs naar de Antillen. Tijdens de concerten wordt tevens een reis door de tijd gemaakt en wordt er duidelijk dat de taal van Chopin van alle tijden is en over de hele wereld begrepen wordt. Een interdisciplinair festival zonder grenzen. Een hommage aan Chopin.
Chopin aan Zee in Panorama Mesdag
Voor deze editie strijkt Chopin neer in Den Haag en wel in het Museum Panorama Mesdag. Den Haag en Scheveningen vieren in 2018 200 jaar badplaats, met als titel: feest aan zee. Tegelijkertijd wordt in 2018 100 jaar Poolse onafhankelijkheid gevierd. De Chopin Stichting Nederland wil deze bijzondere jubilea graag vieren tijdens Chopin aan zee.
Er worden vier concerten gegeven. Ieder met een eigen thema.
De concerten
22 November 2018 om 19:30: Een portret van Chopin - In de Parijse salon door Aleksandra Mikulska & jong talent KC Den Haag
Piano recital door Aleksandra Mikulska (Polen) i.s.m. de Poolse ambassade en de Nederlandse Liszt Kring.
In het voorprogramma: Nikola Meeuwsen en Victor Su (Jong talent KC Den Haag)
Hoe werden Chopin en zijn muziek gevisualiseerd door zijn vrienden, de Nederlandse schilder Ary Scheffer en de Franse schilder Eugène Delacroix? Wat is de gedachte achter deze schilderijen? Welke beelden roepen de composities van Chopin in onze tijd op?
Aleksandra Mikulska speelt:
• Mazurka op. 30 Nr. 3 & op. 63 Nr. 3 / Fantaisie-Impromptu op. 66/
• Polonaise op. 53/ Andante spianato & Grande Polonaise Brillante op. 22
• Franz Liszt: „Liebesträume“ - Notturno Nr. 3 /„Soirées de Vienne“- Valse-Caprice Nr. 6
• Hongaarse Rhapsodie Nr. 11 & 12
23 November 2018 om 19:30: Een winter op Mallorca - Een panorama van preludes door Nino Gvetadze


Foto: Digitaal Dagblad