Eerste dagje Scheveningen voor 200 Hagenaars

mainImage
Eerste dagje Scheveningen voor 200 Hagenaars

Inwoners uit verschillende Haagse wijken gaan zaterdag (9 juni) samen een dagje naar het strand. De zeven ‘cultuurankers’ werken voor het eerst tijdens dit jaar van Feest aan Zee; 200 jaar badplaats samen en brengen kinderen en ouderen naar Scheveningen. Zij gaan, ook al wonen ze in een stad aan zee, door een gebrek aan mobiliteit of gezelschap zelden tot nooit naar het strand. Vanuit de wijken vertrekt een bus naar het Kurhaus waar het programma volgt. Het dagje strand is één van de festiviteiten van ‘Wijk aan Zee’ die de ‘cultuurankers’ organiseren.

In totaal 200 inwoners hebben zich aangemeld voor dit dagje strand. Na een ontvangst met een drankje en welkomstwoord, gaan zij het zand op. Hier kan men pootje baden en spelen. Een fotograaf maakt portret- en groepsfoto’s als aandenken van deze voor hen bijzondere dag.

Den Haag kent de volgende ‘cultuurankers’: theater en filmhuis Dakota (Escamp), theater Diamant (Haagse Hout), Laaktheater (Laak), Bibliotheek Leidschenveen-Ypenburg, Bibliotheek Loosduinen-Nieuw Waldeck (Loosduinen), theater De Vaillant (Schilderswijk), Muzee Scheveningen en theater De Nieuwe Regentes (Segbroek). De ‘cultuurankers’ vinden dat kunst en cultuur voor iedereen in de stad Den Haag toegankelijk zou moeten zijn: voor jong en oud, voor arm en rijk, voor Hagenezen en Hagenaars wonend van Laak tot Scheveningen.


Foto: Digitaal Dagblad