Gratis open dag 'Aan Zee' in Gemeentemuseum

6 July 2018, 19:50 uur
Uitgaan
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In het kader van het themajaar Feest aan Zee en om te vieren dat de zomerse tentoonstellingen Aan Zee en De Haagse School op Scheveningen zijn geopend, houdt Gemeentemuseum Den Haag zaterdag 14 juli een gratis open dag van 10 tot 17 uur. De tentoonstellingen kunnen gratis worden bezocht en er zijn volop activiteiten, waaronder lezingen, rondleidingen, kinderworkshops en muziek.

Vanaf 14 juli zijn in de tentoonstelling Aan Zee ruim zestig zomerse werken te zien die Jan Toorop, Piet Mondriaan, Jacoba van Heemskerck en Ferdinand Hart Nibbrig op het Zeeuwse eiland Walcheren maakten. Een van de getoonde werken van Mondriaan maakt weliswaar deel uit van de collectie van het Gemeentemuseum, maar is permanent in bruikleen bij het Guggenheim Museum in New York. Een bijzondere toevoeging aan de tentoonstelling is verzorgd door de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren. Het museum vroeg hem in de voetsporen te treden van de kunstenaars en af te reizen naar Walcheren. Het resultaat is de prachtige fotoserie Terre/Mer, te zien tijdens de duur van de expositie Aan Zee.

[caption id="attachment_36564" align="alignleft" width="630"] Piet Mondriaan (1872-1944) Duin II, 1909 Olieverf op doek 37,5 x 46,5 cm Gemeentemuseum Den Haag[/caption]