Kiki Bertens verslaat Venus Williams in prachtpartij

mainImage
Kiki Bertens verslaat Venus Williams in prachtpartij

Kiki Bertens heeft zich voor het eerst in haar loopbaan geplaatst voor de vierde ronde van Wimbledon. Ze klopte op Court 1 vijfvoudig kampioene Venus Williams, vorig jaar nog finaliste, na een lange partij van twee uur en bijna 45 minuten in drie sets: 6-2 6-7 (5) 8-6. De Wateringse besliste de partij op het derde matchpoint. De inmiddels 38 jaar oude Williams was vorig decennium met haar zus Serena een klasse apart op Wimbledon. Tussen 2000 en 2010 wonnen zij negen van de elf titels. Vorig jaar verloor Williams in de finale van de Spaanse Garbiñe Muguruza. Bertens haalde in 2016 de derde ronde op Wimbledon. Alleen op Roland Garros kwam ze in 2014 (vierde ronde) en 2016 (halve finales) verder dan de derde ronde.

Bertens ging, nadat ze de eerste set redelijk eenvoudig naar zich toe had getrokken, bij 5-4 in de tweede set serveren voor de winst. Maar haar opslag werd gebroken door Williams, vorig jaar nog finaliste, die de stand via de tiebreak gelijk trok. Bertens, geen groot liefhebber van de grote stadions en grastennis, verloor in de derde set meteen haar opslaggame. Heel even leek de speelster uit Wateringen, tegenwoordig inwoonster van Breda, van slag. Maar ze herstelde zich, brak terug in de vierde game waarna het in een bijzonder boeiend duel lang gelijk opging. Bij 7-6 op de opslag van Williams kreeg Bertens dan eindelijk haar eerste matchpoint. Williams ontsnapte twee maal maar bij de derde kans maakte Bertens een einde aan de partij.

In de volgende ronde treft Bertens de winnares van de partij tussen de als zevende geplaatste Tsjechische Karolina Pliskova en de Roemeense Mihaela Buzarnescu.

Robin Haase heeft zich met zijn Zweedse dubbelpartner Robert Lindstedt verzekerd van een plek in de derde ronde van het dubbelspeltoernooi. Het gelegenheidskoppel versloeg Antonio Sancic uit Kroatië en de Wit-Rus Andrei Vasilevski met 7-6 (4) 6-1 7-6 (3). Haase en Lindstedt, die in de eerste ronde het als tiende geplaatste duo Dodig/Ram verrasten, spelen op Wimbledon voor het eerst samen. In het enkelspel lukte het Haase donderdag niet de derde ronde te halen. Nick Kyrgios was hem in drie sets de baas.

(foto en bron: ANP)


Foto: Digitaal Dagblad