Maison Kelder maakt Rembrandt-taart Mauritshuis

mainImage
Maison Kelder maakt Rembrandt-taart Mauritshuis

Het Mauritshuis viert zondag 15 juli dat Rembrandt van Rijn die dag 412 jaar zou zijn geworden. Het museum in Den Haag herdenkt de grootste schilder van de Gouden Eeuw met Rembrandt-verhalen in het museum en natuurlijk taart! Dé banketbakkerij van Den Haag, Maison Kelder, creëert voor de verjaardag van Rembrandt een enorme verjaardagstaart, bestaande uit meer dan 500 petitfours die samen één van de topstukken uit de collectie van het Mauritshuis tonen: Rembrandts laatste zelfportret uit 1669. Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis, zal de taart 15 juli om 10.00 uur aansnijden.

Met elf schilderijen van Rembrandt van Rijn, waaronder topstukken als Saul en David, Homerus, Portret van een oude man en De anatomische les van Dr Nicolaes Tulp, bezit het Mauritshuis één van de meest belangrijke collecties van zijn schilderijen in Nederland. Volgend jaar is uitgeroepen tot Rembrandtjaar vanwege diens overlijden precies 350 jaar geleden. De grote Rembrandt-musea (Rijksmuseum, Rembrandthuis, Lakenhal en Mauritshuis) gaan in 2019 gezamenlijk extra aandacht aan hem besteden met verschillende spraakmakende tentoonstellingen.

Het Rembrandtjaar opent op 31 januari met de tentoonstelling Rembrandt en het Mauritshuis. Voor de eerste keer zijn alle 18 schilderijen die ooit als Rembrandt in de collectie zijn gekomen samengebracht in één tentoonstelling. Niet alleen de beroemde topstukken worden getoond, maar ook schilderijen die niet langer zijn toegeschreven aan Rembrandt. Deze kunstwerken zijn zelden of zelfs nooit tentoongesteld.

Vanaf 17 oktober organiseert het Mauritshuis een grote tentoonstelling rondom één van Rembrandts meest getalenteerde leerlingen: Nicolaes Maes. De tentoonstelling, met meer dan 30 schilderijen, belicht alle aspecten van Maes’ gevarieerde oeuvre.

(directeur Emilie Gordenker van het Mauritshuis; foto: Mauritshuis)


| Foto: Digitaal Dagblad