Museum wil graag uw familiefoto's op het strand

mainImage
Museum wil graag uw familiefoto's op het strand

Voor de nieuwe tentoonstelling Groeten uit Scheveningen is het Haags Historisch Museum op zoek naar familiefoto’s die gemaakt zijn aan het strand of de boulevard van Scheveningen. Het museum roept stadsgenoten op om (oude of recente) familiekiekjes op Scheveningen digitaal in te sturen tot 15 juni. Een selectie van de foto’s zal vanaf 30 juni te zien zijn in de expositie.

De zomerse familietentoonstelling Groeten uit Scheveningen (30 juni t/m 11 november 2018) neemt bezoekers mee op reis door de 200-jarige geschiedenis van deze populaire badplaats. Je beleeft een compleet zomers dagje uit op Scheveningen: van een plekje zoeken op het strand tot flaneren op de boulevard. Voor veel mensen is dit een herkenbare en nog altijd onverminderd populaire dagbesteding: een dag naar de kust, samen met familie. Daarom is het Haags Historisch Museum voor deze expositie op zoek naar familiefoto’s op het Scheveningse strand of de boulevard.

Foto’s kunnen tot 15 juni digitaal worden verzonden per email naar groetenuitscheveningen@haagshistorischmuseum.nl (<5 MB) of via WeTransfer (>5 MB). Zowel oude als recente foto’s zijn welkom. Verder dient de inzending te voldoen aan de volgende voorwaarden: scan in originele afmetingen; JPEG of TIFF, minimaal 150 DPI op het originele formaat; vermeld wanneer de foto is genomen en wie erop te zien is; vermeld e-mailadres en telefoonnummer, zodat het museum contact kan opnemen bij vragen en om een uitnodiging te sturen voor de opening van de tentoonstelling.


(familie te water op Scheveningen, 1913; foto: Collectie Haags Gemeentearchief)


Foto: Digitaal Dagblad