Dagblad070 | Pover ADO al net zo flets als zijn nieuwe shirts

Pover ADO al net zo flets als zijn nieuwe shirts

mainImage
Pover ADO al net zo flets als zijn nieuwe shirts

ADO Den Haag is het nieuwe voetbalseizoen met een schandalige instelling begonnen. Ongeïnspireerd, traag en met de gedachten nog op het strand: met name in de eerste helft was de ploeg van Fons Groenendijk een slap aftreksel van de gevreesde brigade van vorig seizoen. Maar ook kwalitatief was het ronduit pover: ADO oogt al net zo flets als zijn nieuwe shirts. Promovendus FC Emmen had dan ook geen enkele moeite met het verbleekte groen-geel, combineerde in de eerste helft al soepel naar 0-2 en hield de schade in het tweede bedrijf beperkt. Eindstand: 1-2.

Meteen in deze eerste wedstrijd deed het gemis van topscorer Bjørn Johnsen (naar AZ) en rechtsback Tyronne Ebuehi (naar Benfica) zich gelden. Spits Erik Falkenburg had vanmiddag niks in te brengen (al kreeg hij maar één keer een fatsoenlijke bal aangespeeld) en Ebuehi's vervanger Dion Malone bleef angstig achterin hangen en vertoonde meteen al alle tekenen van een miskoop. Dramatisch was evenzeer het optreden van Melvyn Lorenzen links voorin. Hij speelde met zwabberbenen, lag continu op de grond en als hij al liep, was dat met het tempo van een slak. Op basis van de wedstrijd van vandaag is zowel Lorenzen als Malone geen basisplaats waard. Groenendijk wisselde beiden en met hun vervangers Elson Hooi en Thijmen Goppel kwam er gretigheid en snelheid in de Haagse ploeg. Dat leidde even tot een opleving en de aansluitingstreffer van de overigens ook al verschrikkelijk tegenvallende Sheraldo Becker (1-2), die even later zelfs de gelijkmaker op zijn rechterschoen had, maar in zijn zenuwen hopeloos over schoot.

Het was ook niet verdiend geweest; een halfuurtje inspannen is simpelweg te weinig voor ADO Den Haag, dat het vooraleerst van een geweldige instelling moet hebben. Maar behalve Lex Immers (man van de wedstrijd) gaf niemand thuis. Voor de statistieken: Glenn Bijl en Anco Jansen (strafschop) scoorden voor FC Emmen.

(campingvoetbal in verbleekt groen-geel: Erik Falkenburg van ADO Den Haag en Hilal Ben Moussa van FC Emmen in duel; foto: Orange Pictures)


Foto: Digitaal Dagblad