Publique (Paulownaplein): beste rode huiswijn

mainImage
Publique (Paulownaplein): beste rode huiswijn

Restaurant Publique aan het Anna Paulownaplein in Den Haag is verkozen tot het restaurant met de beste rode huiswijn van stad en regio. De verkiezing is een initiatief van The Wine & Food Association. Bij de uitverkoren huiswijn van Publique gaat het om een Ventoux rouge 2017 van de famille Perrin (wijnimporteur Résidence Wijnen), die per glas €5,75 kost en per fles €28,50.

In de loop van vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden met de beste terroirs verworven in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment van de famille Perrin ontdek je de rijkdom van de zuidelijke Rhônevallei aan de hand van verschillende gerenommeerde appellations zoals Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Cairanne en Rasteau. Ook hier staan bij alle wijnen de authenticiteit en essentie van het terroir centraal.

Het jonge team van Publique wordt aan de voorkant aangestuurd door Maurits Jonkman en in de keuken door de innovatieve en creatieve chefkok Mark van Bemmel. Samen zorgen zij ervoor dat de gasten culinair verwend worden met gerechten met voornamelijk lokale ingrediënten (uit het seizoen) in samenwerking met de leveranciers. Bijpassende wijnen, veelal per glas, maar ook met het Coravin systeem zorgen voor de ultieme wijn/spijs combinaties in een kosmopolitische, ‘urban chique’ stadsrestaurant.


| Foto: Digitaal Dagblad