Robin Haase heeft de tweede ronde van Wimbledon bereikt. De Haagse tennisser versloeg op het gras in Londen de Roemeen Marius Copil met 7-6 (0) 7-5 4-6 7-6 (4). Haase leek de partij na de winst in de eerste twee sets onder controle te hebben. Hij kreeg in de derde set diverse kansen om Copil te breken, maar dat lukte niet. De Roemeen wist wel door de service van de beste Nederlandse tennisser te breken en pakte de derde set met 6-4. In de eerste game van het vierde bedrijf brak hij Haase opnieuw. De Hagenaar wist zich echter te herstellen en trok bij 2-3 de stand gelijk. In de tiebreak besliste Haase de partij met 7-4 in zijn voordeel.

Begin dit jaar stonden Haase en Copil in Sofia voor het eerst op de ATP Tour tegenover elkaar. Toen verloor Haase in twee sets van zijn opponent. In Londen wist Haase echter toch overeind te blijven en won voor het eerst sinds Roland Garros vorig jaar weer een wedstrijd op een grandslamtoernooi.

Haase speelt in de tweede ronde tegen de als vijftiende geplaatste Australiër Nick Kyrgios, die de Oezbeek Denis Istomin uitschakelde. Kyrgios sloeg in de partij 42 aces en verbeterde hiermee zijn persoonlijke record dat sinds 2014 op 37 aces stond. Kyrgios, die regelmatig opvalt door zijn gedrag op de baan, stond dit jaar enige tijd aan de kant met een elleboogblessure, maar was op tijd fit voor het grasseizoen. Dat hij in vorm is, liet hij zien met zijn twee halvefinaleplaatsen in Stuttgart en op Queens. In Duitsland verloor hij maar nipt van Roger Federer. Haase speelde pas een keer eerder tegen de Australiër in 2015 in Estoril. Toen won Kyrgios in de kwartfinales.

(foto en bron: ANP)