Scheveningen: morgen startschot WK zeezeilen

mainImage
Scheveningen: morgen startschot WK zeezeilen

Nauwelijks zijn de zeiljachten van de Volvo Ocean Race uit de haven van Scheveningen vertrokken, of het volgende grote zeilevenement dient zich alweer aan. Morgen (donderdag) begint het wereldkampioenschap zeezeilen 2018, dat duurt tot en met vrijdag 20 juli. Liefst 90 boten uit 15 landen varen wedstrijden voor de kust van Scheveningen. De teams bestaan uit de beste 1400 zeilers en zeilsters van de wereld.

In totaal zijn er 9 races gepland, 2 offshore races en 7 inshore races. De nieuwe wereldkampioen is het team met de laagste gecombineerde score in de 2 leidende handicapsystemen (ORC en IRC) per klasse (klasse A, B of C). Daarnaast zijn er ook prijzen voor de teams met een complete Corinthian (amateur) bemanning. Tijdens het evenement is de haven van Scheveningen omgebouwd tot een complete Race Village, inclusief horeca. In de haven zijn er verschillende sport- en kinderactiviteiten tijdens de races. Het speciale Sportbeach heeft fitnessactiviteiten.

Er is een speciaal kinderprogramma van maandag tot en met vrijdag. Hier leren kinderen zelf zeilen, bouwen ze een boot en gaan ze het water op met een kano of SUP. Daarnaast is er een programma voor lokale scholen met een beach clean-up tijdens de start van het evenement. Het hele programma staat op deze website.


| Foto: Digitaal Dagblad