Soeboer (60) zet opmars Javaanse keuken voort

mainImage
Soeboer (60) zet opmars Javaanse keuken voort

De klassieke Javaanse keuken blijft onverminderd populair in Den Haag, zeker als de koks van Soeboer achter het fornuis staan. Het Indonesische restaurant, sinds 1958 hier in de stad, bereidt momenteel alweer de opening van zijn vierde vestiging voor: aan de Theresiastraat in het Bezuidenhout.

Het Indonesische echtpaar Mas Kajat en Siti Aminh Alimoestama opende 60 jaar geleden zijn eerste eethuisje in de Koningstraat. Soeboer werd een echt huiskamerrestaurant en je kon er al voor 2,50 gulden bami kopen. Vroeger namen de klanten eigen pannetjes mee. En of die nou groot of klein waren, de prijs bleef hetzelfde. Inmiddels heeft Soeboer vestigingen in de Piet Heinstraat, aan de Brouwersgracht en een fraai restaurant met tuin aan de Assumburgweg, vlak naast NS-station Moerwijk.

Bij het 60-jarige Soeboer bespraken Mark Rutte en Diederik Samson de eerste plannen voor kabinet Rutte II. De premier is een groot liefhebber van de Indonesische keuken, ook bij Istana aan de Wagenstraat komt hij graag.


(Restaurant Soeboer Garden in Moerwijk: foto: Soeboer)


| Foto: Digitaal Dagblad