Dagblad070 | Sterrenkok Van der Kleijn opent aan Kneuterdijk

Sterrenkok Van der Kleijn opent aan Kneuterdijk

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Tapas, petiscos, cocktails, Spaanse en Portugese wijnen; dat zijn de ingrediënten van de vierde zaak van sterrenchef Marcel van der Kleijn. Restaurant Tapisco aan de beroemde Kneuterdijk opende afgelopen week zijn deuren na een intensieve verbouwing. In het karakteristieke pand aan de Kneuterdijk heeft ruim 300 jaar de welbekende boekhandel De Vijf Vocalen gezeten. Marcel van der Kleijn werd voor deze locatie benaderd door de eigenaar van het pand, Maasstede Vastgoedontwikkeling. Samen met designer en interieurarchitect Colin Finnegan van FG Stijl (Hyatt Vienna, The Dylan, College Hotel, BMW Welt, Calla’s) hebben zij invulling geven aan deze unieke locatie. En met samenwerking van Beukenholdt interieurbouw is dit project binnen enkele maanden gerealiseerd.

Antieke, brocante elementen aan de lampen vullen de moderne ruimte, afgewisseld met authentieke (hand)geschilderde Portugese vloertegels en de bronzen mozaïek van de bar. De kraakheldere witte keuken gemaakt van Corian combineert prachtig met de handgeschilderde Spaanse tegels rondom de grote spiegels die het geheel optisch veel ruimte geven. Vanuit de Chef’s Table op de verhoogde bank kun je koks de tapas zien bereiden tijdens het servies. Een immens grote wijnklimaatkast staat aan de andere kant van de keuken. Hier zijn alle top Spaanse en Portugese wijnen in opgeslagen, waaronder het hele assortiment van de befaamde Spaanse wijnmaker Telmo Rodríquez; die daarom als geste een fraaie muurschildering heeft laten maken. Achter in de zaak is een verhoging met een ouderwetse klinkervloer met aan de muur een oude boekenkastenwand, bij wijze van ode aan boekhandel De Vijf Vocalen.

Marcel van der Kleijn heeft samen met zijn partner Sharon van Tongeren met Tapisco zijn vierde zaak geopend in de binnenstad van Den Haag. Andere restaurants zijn het met 1 Michelinster bekroonde restaurant Calla’s, BIB Gourmand restaurant Oogst en het laagdrempelige BIT Grill & Café op het Buitenhof. Cocktails hebben een groot aandeel in het concept van Tapisco. Eye-catcher in de zaak is dan ook de fraai geoutilleerde bar die in het middelpunt van de ruimte staat, met zes grote Spaanse hammen die hangen te rijpen. Naast de Spaanse hammen die sowieso heel de dag verkrijgbaar zijn, kunnen gasten in de avond kiezen uit een scala aan tapas en petiscos, zoals empenada’s, gilda (beroemde pinxto uit San Sebastian), macaron van inktvis en tonijn, kiphaasje en gamba piri piri. Alles van de kwaliteit zoals je van Van der Kleijn mag verwachten.

(nieuwe restaurant Tapisco; foto: Casper van Dort)


Foto: Digitaal Dagblad