Vrijheidstour verbindt toen en nu in Schilderswijk

mainImage
Vrijheidstour verbindt toen en nu in Schilderswijk

In het kader van de Haagse Vrijheidsweken organiseren Stichting Jeugdwerk en Stichting BBIS op dinsdag 24 april van 10 tot 12 uur een Vrijheidstour voor iedereen met interesse in de vooroorlogse geschiedenis van de Schilderswijk en het oude centrum. De tours worden begeleid door bewoners samen met een oud-verzetsstrijder en vertegenwoordigers van diverse religieuze gemeenschappen in Den Haag.

"Zij zullen tijdens deze unieke Vrijheidstour vertellen over zowel de historische context als wat we kunnen leren voor het samenleven in Den Haag anno 2018. Gedurende de tour wordt ook gezorgd voor een culturele versnapering. Het afsluitende rondetafelgesprek is bij jeugdcentrum Samson en duurt tot uiterlijk 13.00 uur," aldus de organisatie.

Aanmelden kan via: swbewonerstours@stichtingbbis.nl, met opgave van aantal deelnemers, voorkeursdatum en telefoonnummer. Maximaal 20 deelnemers per groep. Wees er snel bij, vol is vol. Entree: € 17,50 (inclusief rondetafelgesprek met lunch). De tour begint bij het Joods herdenkingsmonument aan het Rabbijn Maarsenplein. Meer informatie: www.schilderswijkbewonerstours.nl


Foto: Digitaal Dagblad