De Uithof ontvangt Zilveren Schaats 
Afgelopen weekend ontving directeur Eugène de la Croix van Sporttainmentcenter De Uithof een wel zeer bijzondere prijs, te weten de Zilveren Schaats. Deze wisselprijs wordt uitgereikt aan organisaties die zich inspannen voor het behoud van de schaatssport. Scheidend voorzitter Gerrit van Kooten overhandigde deze prijs tezamen met zijn opvolgster Berrit van Dobbenburg.

De Zilveren Schaats is in 1893 vervaardigd en werd destijds uitgereikt aan de voorzitter van de Zuid-Hollandsche Ysbond. Zijn familie schonk de schaats vervolgens in 1953 aan het huidige Gewest, tijdens de viering van het 60 jarige bestaan. Dit evenement vond toentertijd plaats in het mooie Scheveningse Kurhaus. Vanaf toen werd de Zilveren schaats de wisselprijs voor organisaties die zich in het bijzonder inspannen ter behoud van de schaatssport. In 2013 was de Gemeente Waddinxveen de laatste ontvanger van deze prijs.

Van Kooten prees De Uithof voor haar volhardendheid en betrokkenheid om het schaatsen op de kaart te houden voor de regio. Dankzij De Uithof krijgt het schaatsen ook weer nieuwe impulsen. Op initiatief van de Gemeente Den-Haag richtte De Uithof de Stichting Uithof Schaatsbelangen op. Deze stichting heeft het afgelopen jaar veel schoolkinderen op het ijs weten te krijgen. Ook kwetsbare groepen en mensen met een beperking kunnen weer volop gebruik maken van het ijs.

Trots heeft Eugène de la Croix de prijs in ontvangst genomen. “ Deze prijs is een enorme opsteker voor alle betrokkenen en personeel van De Uithof! Mede door en vooral dankzij hun heb ik deze prijs  in ontvangst mogen nemen. Een enorme opsteker, waar ook de Gemeente Den-Haag niet onvermeld in blijven. Dankzij hun medewerking hebben wij veel mogelijk gemaakt de afgelopen jaren”, aldus De la Croix.

Print Friendly, PDF & Email