Vandaag is in Den Haag de herfstvakantie begonnen: een ideale dag om nog één keer te zonnebaden op Scheveningen. Waarschijnlijk is dat de laatste gelegenheid van dit jaar, want vanaf morgen doet het traditionele Nederlandse herfstweer zijn intrede, zo voorspelt het KNMI.

Ook dan, uiteraard, kunt in de vakantie simpelweg kuieren, luisteren, bezinnen en genieten. In de Haagse bossen, parken, duinen en landgoederen, die volgens velen in de herfst op hun mooist zijn.

Zo is niet alleen de Japanse Tuin, waar wethouder Boudewijn Revis de aftrap verrichtte voor de Haagse Groenweek, sinds 14 oktober weer open (tot en met zondag 29 oktober) – ook worden extra wandelingen en workshops georganiseerd door het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN), zoals in het Zuiderpark en Westduinpark.

En zet u al het moois dat u tegenkomt dan gerust op de foto, want de gemeente Den Haag heeft een fotowedstrijd georganiseerd en roept iedere Hagenaar op zijn of haar favoriete groene plek te delen. Inzenden kan tot en met vrijdag 27 oktober. De mooiste en origineelste inzendingen winnen leuke prijzen. Zie ook deze website.

Print Friendly, PDF & Email