Groep de Mos in de gemeenteraad roept burgemeester Pauline Krikke van Den Haag met klem op om de aangekondigde demonstratie vanavond op het Hobbemaplein, in het hart van de Schilderswijk, te verbieden. Vraag is echter of die angst voorbarig is en of er wel een demonstratie komt.

De demonstratie werd vanmorgen – nog voordat de rechtbank Den Haag uitspraak had gedaan in de zaak Mitch Henriquez – aangekondigd door een organisatie die zich ‘Stop Politiegeweld’ noemt. Die aankondiging werd overgenomen door AFA Den Haag (Anti-Fascistische Actie) en daarna verder de wereld in geslingerd door enkele media.

Op grond van die berichten besloot Richard de Mos dus te reageren.

De gemeente is tot op het moment van deze publicatie echter nog niet officieel in kennis gesteld van een demonstratie vanavond. “Natuurlijk zien ook wij de aankondigingen op internet. Uiteraard zijn we dus op verschillende scenario’s voorbereid, in samenwerking met politie en andere partners,” zo laat de woordvoerder van de burgemeester weten.

Mocht de aanvraag er alsnog komen, dan rekent De Mos in elk geval op een verbod voor wat betreft de Schilderswijk. “Deze wijk krabbelt eindelijk op na de heftige rellen die daar naar aanleiding van eerdere demonstraties zijn geweest. Opbouwwerkers en vele anderen hebben keihard geknokt om de wijk weer in de lift omhoog te krijgen. Nieuwe mogelijke ongeregeldheden doen dat harde werken in rook opgaan. Niet goed! Noch voor de bewoners en ondernemers, noch voor het imago van de stad Den Haag,” zegt de fractievoorzitter van Groep de Mos.

“Demonstreren is een groot recht, maar veilig wonen en ondernemen ook. Daarom moet de burgemeester de organisatie opdragen om niet naar de Schilderswijk te komen en dient zij een andere locatie aan te wijzen.”

Print Friendly, PDF & Email