In Monster, Naaldwijk en Den Haag hebben inwoners gisteravond en vanmorgen misschien even gedacht dat er een nieuwe Hollywood-film werd opgenomen. Het betrof echter een spectaculaire klopjacht van de lokale politie, waarbij auto’s, honden en een helikopter werden ingezet.

Het ging los, toen bij de politie gisteravond even voor tien uur een melding binnenkwam van een inbraak bij een tuincentrum aan de Madeweg in Monster. De vier inbrekers kregen er lucht van dat zij waren betrapt en vluchtten weg in een auto richting Naaldwijk. Alerte getuigen gaven het merk en het kenteken van de auto door, die ondertussen door de inbrekers met hoge snelheid door het Westland werd gestuurd, achterna gezeten door de politie. Bij de rotonde op de Grote Woerdlaan verloor de bestuurder de macht over de auto en klapte op een boom.

Nog was de achtervolging daarmee niet ten einde. De inbrekers vluchtten opnieuw weg, nu achtervolgd door politie met honden. Inmiddels was boven het vluchtgebied in Naaldwijk een politiehelikopter komen vliegen en op aanwijzing daarvan konden twee van de vier worden aangehouden: mannen van 25 en 30 jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats; zij hadden zich verschanst onder een bruggetje aan de Dortlaan.

Een derde verdachte, die na zijn vlucht door een sloot inmiddels uit een schuurtje droge kleding had gestolen en aangetrokken, wist die avond nog samen met nummer vier uit handen van de politie te blijven. Maar vanmorgen moesten ook zij, spreekwoordelijk, hangen. Zij werden op grond van nieuwe inlichtingen aangehouden in een woning in Den Haag. In dit geval ging het om een man en een vrouw van respectievelijk 29 en 36 jaar oud, ook zij beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Print Friendly, PDF & Email