Het is nog niet honderd procent zeker dat de beide vreugdevuren op het Noorder- en Zuiderstrand van Scheveningen vandaag rond middernacht doorgaan. De (verwachte) harde wind zou voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Volgens Omroep West staan gemeente en politie in contact met de beide organisaties en zal waarschijnlijk pas op het laatste moment kunnen worden beslist of de beide vuren worden ontstoken.

Omwonenden houden hun hart vast. Nog altijd is Vreugdevuur Scheveningen houder van het wereldrecord ‘grootste vreugdevuur ter wereld’. In 2015 ging op het Noorderstrand maar liefst 8695 kubieke meter houten pallets de fik in en daarmee kreeg deze van 1850 daterende traditie een vermelding bij Guinness World Records.

De afgelopen dagen zijn de mannen en vrouwen van Scheveningen – en die van Duindorp uiteraard op het verderop gelegen Zuiderstrand – bezig geweest om de houten vuurtorens op te bouwen. Van een oude lokale traditie is het op Scheveningen inmiddels een groot nieuwjaarsevenement geworden, met afgelopen editie bijna 300.000 bezoekers. Het ‘grootste vreugdevuur ter wereld’ wordt gecombineerd met een professionele vuurwerkshow, die tegelijk met de vreugdevuren zou moeten beginnen. Mits alles doorgaat – maar dat weten we pas op het laatste moment.

(foto van 2016: Vreugdevuur Scheveningen/Rob van ‘t Zelfde)

Print Friendly, PDF & Email