In de Marcelisstraat in stadsdeel Scheveningen is zondag (15 oktober) omstreeks 01.45 uur een vrouw met geweld van haar spullen beroofd.

Het slachtoffer liep rond genoemde tijd over de Neptunusstraat ter hoogte van de kinderboerderij, toen zij werd achtervolgd door een onbekende man. Omdat zij dit niet vertrouwde, belde zij een vriendin. De man probeerde meerdere keren de aandacht van de vrouw te trekken, maar dit negeerde zij. De man vroeg de vrouw op een gegeven moment of hij mocht bellen met haar telefoon, omdat die van hem stuk was. Dit weigerde zij, maar ze gaf hem wel een vuurtje voor zijn sigaret. Vervolgens liep ze door, langs de sportschool en daarna de Marcelisstraat in. Daar sloeg de man toe. Hij rende plotseling op haar af en trok haar hardhandig van achteren naar de grond. Hij ging er vandoor met de telefoon en tas van de vrouw in de richting van de Jurriaan Kokstraat.

Bij de dader gaat het volgens de politie om een licht getinte man van vermoedelijk tussen de 25 en 35 jaar oud. Hij is tussen de 1.70 en 1.75 lang, heeft kort zwart haar en een stoppelbaard. Tijdens de beroving droeg hij een grijs vest. Opvallend was dat de man een soort lederen vierkante poef bij zich had.

De politie komt graag in contact met mensen die afgelopen nacht iets opvallends gezien hebben in de omgeving van de Neptunusstraat en de Marcelisstraat, wat mogelijk te maken heeft met deze gewelddadige beroving. Hebt u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche in Scheveningen via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

Print Friendly, PDF & Email