Waylon boycot kranten wegens ‘zure’ stukjes

Waylon boycot kranten wegens ‘zure’ stukjes

Waylon – zanger met hoed en handschoenen en de Nederlandse inzending bij het Eurovisiesongfestival – boycot het AD, met name Stefan Raatgever die in Lissabon is om verslag te doen van het jaarlijkse liedjesfestijn. Waylon vindt dat Raatgever “alleen maar zuur uit zijn pen krijgt” en heeft excuses geëist voor hetgeen Raatgever “allemaal heeft gezegd en geschreven.” Raatgever maakte dit vandaag zelf bekend in een overigens vrolijke en allerminst zure column. De AD-verslaggever meldt dat Waylon inmiddels ook de Telegraaf boycot om vergelijkbare redenen.

Waarom de op zich ervaren artiest Waylon zich opeens zo op de kast heeft laten jagen, is een raadsel. Het zou kunnen zijn, omdat hij meer kritiek krijgt dan hij wellicht gewend is. Waylon doet in Lissabon mee met het nummer Outlaw In ‘Em. Sommigen noemen het weliswaar een gedurfd nummer, maar anderen vinden het oorverdovende herrie die totaal ongeschikt is voor zoiets zoetsappigs als het Eurovisiesongfestival. Van zenuwen zei Waylon gisteravond, bij de officiële openingsceremonie, in elk geval geen last te hebben, dus dat kan het bij hem niet zijn.

“We doen gewoon ons ding, wat goed voelt. We hebben veel plezier en het is leuk om onze muziek naar het songfestival te brengen. Er is ruimte voor alle soorten muziek. Alles is mogelijk. Je kan doen wat je wil,” aldus Waylon, die in 2014 nog tweede werd bij het festival, samen met Ilse DeLange. De halve finales zijn dinsdag en donderdag. De finale is zaterdag.

(foto: ANP)

Print Friendly, PDF & Email

Share This