Het is de tijd van ‘vrede op aarde’, maar blijkbaar niet in de lokale politiek. Met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 in het vizier begint de strijd zich ook in Den Haag te verharden. Wethouder Karsten Klein van de kleinste coalitiepartij (CDA; 3 zetels) schoffeert openlijk fractievoorzitter Richard de Mos van Groep de Mos, met vier zetels de op één na grootste oppositiepartij in de gemeenteraad.

Karsten Klein zet Richard de Mos op Twitter weg als “Clown Mossie” en noemt het “kwalijk” dat De Mos “met oplichters in zee gaat.”

Aanleiding voor de plotselinge aanval van de christelijke wethouder is de rechtszaak van zeehengelclub De Pierewaaiers uit Scheveningen tegen de vermeende oplichter Frans B. uit Amersfoort, die enkele jaren geleden met Richard de Mos en ondernemer Aad Rog een actie startte om de Pier te redden. Geld dat daarbij door De Pierewaaiers was ingezameld (23.000 euro) en aan B. in beheer was gegeven, zou vervolgens door B. zijn verduisterd. Vorige week heeft de Haagse rechter B. vrijgesproken; volgens de rechter is niet bewezen dat hij de 23.000 euro heeft gestolen.

Richard de Mos: “Het is zonder meer een miskleun geweest dat ik mij met B. heb ingelaten. Al was dat met de beste bedoelingen. De Pier, een Haags icoon, dreigde te worden gesloopt. Een groot deel van de politiek stond erbij en keer ernaar. Door steeds de aandacht op die Pier te blijven vestigen, is sloop afgewend. Dat mensen die zich voor iets inspannen daarbij ook wel eens een fout maken, geldt in deze kwestie ook voor mij. Flauw dat Klein mij daarvoor nu de maat neemt. Tegelijk zegt het meer over hem dan over mij. Altijd maar mooi weer spelen en ondertussen aan de zijlijn blijven staan; daar prikken de kiezers een keer doorheen. Dus misschien moet ik zijn opmerking wel als een compliment beschouwen; met de verkiezingen op komst wordt Klein blijkbaar zenuwachtig.”

(foto: Den Haag Marketing/Arjan de Jager)

Print Friendly, PDF & Email