Eerst een luidruchtig protest van omwonenden eind november en vervolgens deed VVD’er Chris van der Helm de rest: wethouder Joris Wijsmuller heeft gisteren een flinke oorwassing ontvangen. De motie van Van der Helm werd met ruime meerderheid aangenomen en dus kan Wijsmullers bouwplan voor Loosduinen de prullenbak in.

De wethouder (HSP) had het voornemen om op het voormalige Wings-terrein aan de Mozartlaan negentig woningen te bouwen. Met de omwonenden is dat echter nooit behoorlijk doorgesproken, erkende ook Wijsmuller zelf. Zij liepen vorige maand dan ook ongekend fel te hoop tegen het plan om ook dit laatste restje groen in de buurt te verstenen.

Gisteravond in de vergadering van de gemeenteraad van Den Haag werd het dus weg gehamerd op initiatief van het liberale raadslid Van der Helm. Hij ziet op die plek in Loosduinen liever een stadspark komen.

Op dat veld in het midden wil wethouder Wijsmuller 90 woningen bouwen. De gemeenteraad wil dat groen in Loosduinen behouden en floot hem gisteren terug. (foto: Google)

Print Friendly, PDF & Email