Kleine winkeliers, warenhuizen en supermarkten in Den Haag verwachten aanstaande zondag een topdrukte, die wel eens alle records zou kunnen breken. Dat geldt niet alleen voor de binnenstad, ook voor alle populaire winkelstraten in de stad. In Den Haag geldt zondag als een ‘gewone’ winkeldag. Komende zondag is de laatste dag om voor kerst nog boodschappen te kunnen doen, in een jaar bovendien dat het consumentenvertrouwen sterk is gegroeid.

Ook in de rest van Nederland open het winkelbedrijf massaal zijn deuren, ook in van origine christelijke gemeenten als Harderwijk. Volgens openingstijden.nl zijn zondag 3300 supermarkten open, tegen 2700 vorig jaar op de laatste koopzondag voor kerst. In veel gemeenten hebben supermarkten toestemming gekregen eerder te openen dan gebruikelijk. Gemeenten hebben gehoor gegeven aan de noodkreet van winkeliersverenigingen: zo wordt de massale drukte die wordt verwacht in het weekend voor kerst, beter verdeeld.

De voor komende zondag verwachte drukte in de Haagse binnenstad houdt ook verband met de Royal Christmas Fair op het Korte en Lange Voorhout; het is dan de laatste dag van dit populaire kijk-, doe- en koop-evenement.

Print Friendly, PDF & Email