Winnaars van The Hague Scholarship

20 September 2018, 16:55 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Tijdens de aftrap van One Young World The Hague zijn donderdag de drie winnaars van de The Hague Scholarships bekendgemaakt. Uit 99 aanmeldingen die aan alle criteria voldeden werd een shortlist van 15 kandidaten opgesteld en daaruit zijn 3 kandidaten geselecteerd. Het gaat om Ali Hashem (Rotterdam), Gwendolyn Parami (Leiden) en Susanne Baars (Utrecht).

De gemeente Den Haag biedt Nederlandse jongeren de kans om deel te nemen aan One Young World The Hague. In de afgelopen periode konden jongeren die kans wilden maken op een ticket laten zien dat ze op lokaal niveau het verschil maken en zich inzetten op één van de volgende thema’s: mensenrechten, onderwijs, milieu, duurzaamheid, volksgezondheid of armoedebestrijding. De ideeën of projecten van Nederlandse jongeren dienen als inspiratie voor de ruim 1.800 jongeren uit meer dan 190 landen die naar One Young World The Hague komen.

Ali Hashem werkt als projectmanager bij de maatschappelijke Alliantie. Hij houdt zich vooral bezig met de  Sustainable Development Goals en migratie. Zelf was hij ooit ook een vluchteling, maar nu zet hij zich onder meer in voor een nieuwe migratie-aanpak om voor te zorgen dat we in de komende jaren iedereen betrekken bij ons migratiebeleid en burgers, bedrijven, overheden, ngo’s en goede doelen op nationaal niveau en lokaal niveau beter samenwerken.

Gwendolyn Parami werkt als Program Officer Empower Youth For Work bij Oxfam Novib. Zij focust zich op het sociaal en economisch ondersteunen van jongeren (specifiek jonge vrouwen) in gebieden die getroffen zijn door de extreme gevolgen van klimaatverandering. Onder meer door middel van trainingen krijgen zij weer de kans om zich te kunnen ontwikkelen en hun leven op te bouwen.

Susanne Baars is oprichter van de Human Genome Foundation. Haar doel is om mensen wereldwijd bewust te maken dat we zelf eigenaar zijn van onze genetische en medische informatie en de mogelijkheid hebben om deze te delen met wetenschappers.  Zij wil de gezondheidszorg zo veranderen dat iedereen medische en genetische informatie kan delen, zodat patiënten gekoppeld worden aan de beste behandeling, clinical trials en de meest vooraanstaande experts.