De route van de Sinterklaas-intocht op zaterdag 18 november is bekend. Hij komt met Pakjesboot 070 rond 11.30 uur aan in de Tweede Binnenhaven van Scheveningen. Daarna maakt hij samen met zijn pieten een rijtoer door de winkelstraten van Scheveningen en Den Haag.

De intocht van de Sint wordt altijd goed bezocht. Het advies is daarom zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen en de auto te laten staan. De Zeesluisweg wordt die dag afgesloten van 8.00 tot 12.30 uur. De Vissershavenweg (gedeelte haven) wordt geheel afgesloten voor publiek vanaf 9.00 tot 13.00 uur.

Sinterklaas begint zijn rijtoer rond 12.30 uur in de Vissershavenstraat en is rond 16.45 uur op het Plein in het centrum. De rijtoer is een lange optocht die via verschillende winkelstraten het centrum van Den Haag bereikt. Het passeren van de stoet van Sinterklaas duurt 15 à 20 minuten. Kruispunten worden ongeveer 10 minuten voor aankomst van de stoet afgesloten.

De rijtoer kruist op diverse plekken tram- of buslijnen. De HTM geeft Sinterklaas de ruimte. Hierdoor kan het zijn dat trams en bussen even moeten wachten tot de optocht voorbij is, of een stukje omrijden. “Houd tussen 10.00 en 17.00 uur rekening met meer reistijd,” waarschuwt de gemeente.

Hieronder een globale routekaart, maar via deze link kunt u de gehele route van de intocht tot in detail zien.

Print Friendly, PDF & Email