Na Heineken, dat de producent is van Amstel Bier, partner van het sportprogramma Voetbal Inside, heeft nu ook Gillette als tweede partner een gesprek aangevraagd met de leiding van RTL7 naar aanleiding van de grappen en grollen van de voetbalanalisten René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee. De twee sponsorpartners zijn niet blij met de commotie over de vermeend seksistische en racistische uitspraken van het drietal. Maar niet uitgesloten is dat die gesprekken zijn aangevraagd ‘voor de vorm’. Commentaar van Gillette: “Wij steunen op geen enkele manier uitlatingen die mensen kunnen kwetsen op basis van hun huidskleur, hun geslacht of hun seksuele geaardheid.” Eerder had Heineken laten weten: “We moeten ons altijd blijven afvragen of de inhoud van een gesponsord programma past bij de waarden van ons merk.”

Sylvana Simons, bekend van haar tijdelijke romance met de politieke partij Denk, en na de breuk van haar verlies met haar eigen politieke beweging Artikel 1, deed eerder deze week een oproep aan adverteerders van het programma om zich terug te trekken vanwege de doorlopend lompe opmerkingen van de drie. RTL zelf stelde in een reactie op de commotie dat de mening van de mannen aan tafel bij Voetbal Inside ‘ongenuanceerd, lomp en controversieel’ is. Maar ook dat ‘het niet aan de orde is dat de grens wordt overschreden.’ De zender voegt daaraan met klem toe dat de mening van de drie analisten ‘niet gelijk staat aan de mening van RTL’.

Het is niet de eerste keer dat het drietal van Voetbal Inside wordt bekritiseerd om zijn uitlatingen. In oktober vielen veel mensen over Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee heen toen zij moesten lachen om de bekentenis van Jelle Brandt Corstius dat hij tijdens zijn werk als redacteur bij Barend & Van Dorp was verkracht. Later stelden de mannen dat hun gelach door anderen verkeerd was geïnterpreteerd.

(foto afkomstig uit een oude print-reclame van Gillette in weekblad Voetbal International, waarvan Johan Derksen destijds hoofdredacteur was)

Print Friendly, PDF & Email