Het totaal vernieuwde World Forum The Hague wordt morgen (woensdag 13 december) officieel heropend. De grootste evenementenlocatie van Den Haag aan het Churchillplein, tussen Statenkwartier en Zorgvliet, heeft een grootscheepse renovatie voltooid die 28 miljoen euro kostte.

World Forum The Hague is met bijna vijftig jaar een van de oudste congreslocaties van het land en inmiddels opnieuw toonaangevend. Achter de nieuwe entree aan het Churchillplein, uitkijkend op vlaggen van alle VN-landen, is de voertaal doorgaans Engels. World Forum The Hague biedt naast gebouwen van Europol en het Joegoslavië-tribunaal dan ook een wereldpodium, waar inmiddels ook Barack Obama tijdens zijn Amerikaanse presidentschap te gast is geweest. De Haagse locatie ontwikkelde zich de afgelopen jaren als specialist in safety en security, met internationale evenementen als de Nuclear Security Summit, de Future Force Conference en de Global Conference on Cyberspace.

Eenmaal binnen kun je niet heen om de nieuw gebouwde Expo Foyer, een transparante uitbouw van 12.000 vierkante meter expositieruimte. Voorts telt het gebouw 35 grote en kleine zalen, een ballroom annex beursvloer van 2500 vierkante meter en uiteraard het indrukwekkende auditorium. Deze zaal met de (ook weer Engelse) naam King Willem Alexander biedt plaats aan 2161 mensen en is daarmee de grootste theaterzaal van ons land. Bovenop World Forum The Hague – dat evenementen tot 5000 bezoekers aan kan – bevindt zich het Novotel met 200 hotelkamers.

De ruimtes in World Forum liggen verspreid over vier verdiepingen, die allemaal gecentreerd zijn rondom het Atrium. Deze hoge en open ruimte is het middelpunt van de twee bovenste verdiepingen, overgoten met daglicht door de dakramen. Met een opvallend kunstwerk van een grote wereldbol is het Atrium een fraai herkenningspunt in de locatie.

Het programma van de officiële heropening van morgen bestaat onder meer uit toespraken van burgemeester Pauline Krikke, wethouder Karsten Klein en general manager World Forum The Hague Michiel Middendorf. Ook beleeft ‘s avonds de musical West Side Story er haar première.

Het indrukwekkende King Willem Alexander auditorium is met 2161 zitplaatsen de grootste theaterzaal van Nederland. (foto: World Forum The Hague)

Print Friendly, PDF & Email