Tv-presentatrice Yvon Jaspers (Boer zoekt vrouw) is vandaag (zaterdag 4 november) te gast bij boekhandel Paagman Centrum aan de Lange Poten in Den Haag. Zij zal om 15.00 uur worden geïnterviewd door Judith van Ankeren en aansluitend signeert zij haar boek ‘De keukentafel van het Noorden’.

In dit boek toont Yvon Jaspers haar passie voor de Scandinavische keuken. De uitgever: “Het is een kookboek waar je dagelijks leven enorm van opknapt, vol maakbaar, betaalbaar, puur en vooral heerlijk eten. Geen haute cuisine, maar koken op open vuur, stoven, sudderen, vissen, paddenstoelen zoeken, vlierbloesem plukken én bakken. Van smushi tot smörrebröd, van kanelbullar tot kladdkaka. Vanaf nu geen dag meer zonder fika en nooit meer een winter zonder hygge.”

Yvon Jaspers: “Ik denk weleens dat mijn heel verre voorouder eigenlijk een ruige Viking was, of tenminste een klein vrouwtje dat al die lange wintermaanden voor een vuurtje zat te breien en de hele dag koekjes bakte. Hoe kan ik anders verklaren dat ik zo gelukkig word van het noorden?”

Yvon Jaspers werd bekend als gezicht van ‘Het Klokhuis’. Ze presenteert diverse tv-programma’s waaronder natuurlijk ‘Boer zoekt vrouw’. Daarnaast heeft ze de kinderboekenserie ‘Ties & Trijntje’ geschreven. Ook is ze al meer dan twaalf jaar actief als ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, waarvoor ze het kookboek ‘Spaghetti op het plafond’ heeft uitgebracht.

Print Friendly, PDF & Email