In het tv-programma Opsporing Verzocht heeft de politie vanavond opnieuw een oproep gedaan aan mogelijke getuigen in de zaak van de 26 februari in Den Haag-Ypenburg dood aangetroffen Orlando Boldewijn. De politie is specifiek op zoek naar twee Poolse vissers en daarom werd de oproep op televisie vanavond dan ook in het Pools vertaald.

De vissers zouden ook aan het Böttgerwater hebben gezeten, op de plek die u op bijgaande politie-plattegrond kunt zien, en in de periode dat Orlando Boldewijn werd vermist. Volgens de politie zou uit inmiddels binnengekomen tips blijken dat er ten minste twee vissers met de Poolse nationaliteit aanwezig waren. Het onderzoeksteam komt graag met hen in contact, mogelijk hebben zij relevante informatie.

Het is nog altijd niet duidelijk wat er met Orlando Boldewijn is gebeurd en wat de omstandigheden zijn geweest die tot zijn tragische dood hebben geleid. De tiener kwam zondag 18 februari na een afspraak in Den Haag niet meer thuis. Maandagavond 19 februari werd hij door zijn familie als vermist opgegeven. Daarna zetten familie, vrienden en politie alles op alles om hem te vinden. Op basis van nieuwe informatie in het onderzoek zijn brandweer en politie een week later, op maandag 26 februari, met sonarboot en duikers het water ingegaan aan het Böttgerwater in Ypenburg. Daar werd het lichaam van Orlando diezelfde avond gevonden.

Print Friendly, PDF & Email