Alsof het een tropische zomerdag is: zo druk is het op dit moment aan de kust van Scheveningen. Tienduizenden mensen genieten van een zalige nazomer-zondag aan zee. Het is een ongekend tafereel halverwege oktober en het is niet eens de laatste mooie dag van het jaar…

Vannacht trekken er enkele wolkenvelden over en lokaal wordt het dan nevelig. Het blijft droog en de minimum temperatuur komt uit op omstreeks 14°C. Morgen (maandag 16 oktober) is er volgens het KNMI opnieuw veel zon. In de middag loopt de temperatuur uiteen van 20°C in het noorden tot lokaal 25°C in het zuidoosten van het land. De zuidelijke wind is matig, aan zee vrij krachtig.

Jammer is wel weer, dat Scheveningen op dit soort dagen een logistiek drama is. Files op de Westduinweg, mensen die aan de boulevard maar een parkeerplaats blijven zoeken en rondjes rijden. Maar ook op de fiets is het geen pretje; je kunt zo van de sokken worden gereden, en een parkeerplaatsje voor de fiets is ook niet een-twee-drie gevonden. Maar voor de rest: een prachtdag!

Halverwege oktober en dan zonnebaden aan het Noorderstrand in Scheveningen! Foto hieronder: het overvolle terras van strandpaviljoen De Waterreus.

 

Print Friendly, PDF & Email