De ChristenUnie/SGP in Den Haag wil dat er snel maatregelen worden genomen om de Koningin Emmakade en de tegenover gelegen Waldeck Pyrmontkade veiliger te maken. Vorige week gebeurden er in drie dagen twee ongelukken op deze weg, onder meer met een tram van Randstadrail en een personenauto waarbij de brandweer alles in het werk moest stellen om de gewonde bestuurder en de passagier te bevrijden.

Bewoners geven volgens Pieter Grinwis aan dat ze zich al jarenlang zorgen maken over de verkeerssituatie in hun straat. De fractievoorzitter van CU/SGP zegt: “Ik geef de bewoners groot gelijk. Ik fiets hier bijna dagelijks en dan valt het me altijd op hoe hard hier wordt gereden. Ik kan mij goed voorstellen dat de ongelukken van afgelopen weekend voor de bewoners de druppels zijn geweest die de emmer deden overlopen. Er moet om te beginnen veel vaker op snelheid worden gecontroleerd.”

ChristenUnie/SGP heeft contact opgenomen met enkele bewoners en nu schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur. Daarin vraagt de partij om duidelijke cijfers over het aantal ongelukken van de afgelopen tien jaar en de boetes die in 2017 zijn uitgedeeld voor te hard rijden of door rood rijden. Pieter Grinwis: “Ik hoop dat het nieuwe college ervoor gaat zorgen dat deze straat beter in de gaten gaat worden gehouden, bijvoorbeeld met camera’s. Maar er is meer nodig, en dat zeggen bewoners ook die bijvoorbeeld een versmalling van vier naar twee banen voorstellen. Het lijkt me dan ook heel verstandig als de gemeente met politie én bewoners om de tafel gaat om te kijken hoe ze de bewoners, en alle Haagse weggebruikers, een veilige weg kunnen geven.”

(het ongeluk van 28 april op de Waldeck Pyrmontkade; archieffoto)

Print Friendly, PDF & Email