Posad Spatial Strategies, Shift architecture & urbanism en LOLA Landscape Architects hebben de tender voor het ontwerp van Beach City gewonnen. Beach City in Scheveningen moet hét sportstrand van Europa worden. Het huidige sport- en surfstrand bij het Noordelijke Havenhoofd wordt verder ontwikkeld tot volwaardig sportstrand van acht hectare.

Het zuideinde van de boulevard krijgt een beachsport-accommodatie (1800 m2) met permanente tribune die in de zomer wordt getransformeerd tot een volwaardig beachstadion voor ongeveer 2000 toeschouwers. Ook komt er een sportduin met ‘muscle beach’, een boulderveld, crossfit-routes, basketbalvelden en skate-voorzieningen. Op basis van het door de gemeente Den Haag opgestelde ontwikkelperspectief wordt het Programma van Eisen nader bepaald.

Zien en gezien worden spelen een belangrijke rol in het ontwerp van Posad, Shift en LOLA. Bij de ontwikkeling van nieuwe wandelroutes, hardlooprondjes en circuits staat de uitwisseling tussen bezoekersstromen centraal, zonder dat de logistiek van het beachstadion hier hinder van ondervindt. Door de introductie van een openbaar toegankelijk duinlichaam ontstaat er een panoramisch uitzicht over de haven, het strand en de zee. Daarnaast wordt het sportstrand een landschappelijke en logische voortzetting van de succesvolle boulevard naar ontwerp van Manuel de Solà-Morales. Witteveen+Bos levert technische expertise met betrekking tot de kusttechniek van het project.

In januari 2018 wordt het schetsontwerp opgeleverd en enkele maanden later volgt het voorlopig ontwerp.

Zwembad aan zee: voorlopig nog een schets van Shift architecture & urbanism uit Rotterdam, maar straks wellicht een werkelijke aanwinst van het nieuwe Beach City in Scheveningen. (artist impression: Shift architecture & urbanism)

 

Print Friendly, PDF & Email