Dagblad070 | 130 bekeuringen in Weimarstraat

130 bekeuringen in Weimarstraat

mainImage

Politie, brandweer, HTM, belastingzaken en Rijksbelastingdienst, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Stedin en diverse teams van de gemeente hebben donderdag een grote handhavingsactie in Regentesse- en Valkenboskwartier. De diensten trokken signalen na van bewoners, ondernemers en professionals over overlast, misstanden en mogelijke criminaliteit. Het parkeerteam, het handhavingsteam en de boswachters deelden 130 bekeuringen uitgedeeld voor onder andere foutparkeren, fietsverlichting en dubbel parkeren in de Weimarstraat, een veel gehoorde klacht in de wijk. Het parkeerteam reed met een scanauto door de wijk en controleerde via de kentekens of er betaald was. De scanauto heeft 3.635 voertuigen gescand en 110 boetes uitgedeeld voor het niet betalen van parkeergeld.

Verkeerscontrole

De politie controleerde samen met het parkeerteam en belastingzaken van de gemeente, en de Rijksbelastingdienst honderden voertuigen uit de wijk. Bij deze controle deelde de politie 154 bekeuringen uit op diverse plekken in de wijk voor onder andere technische gebreken, fietsen op de stoep en dubbel parkeren.
De sociale recherche van de gemeente die ook deelnam aan de actie, heeft 3 overtredingen met uitkeringen geconstateerd. De politie heeft ook 9 openstaande boetes geïnd ter waarde van € 1.086. Naast de verkeerscontrole hield de politie ook een controle op fietsen waarbij 280 fietsen werden gecontroleerd. Er zijn 3 fietsen in beslag genomen omdat ze waarschijnlijk gestolen zijn en er werden 2 personen aangehouden. Er is ook 1 scooter in beslag genomen omdat de bestuurder voor de 5e keer zonder rijbewijs reed. Tenslotte heeft de politie 800 gram anabolen steroïden in beslag genomen. Het is verboden om zoveel gram in bezit te hebben.

Belastingzaken van de gemeente heeft voor € 22.020 aan niet betaald belastinggeld opgehaald waarvan € 8.615 direct betaald is. Er staan 9 voertuigen met een wielklem in de wijk. De Rijksbelastingdienst heeft 3 voertuigen afgevoerd en er is een totaal bedrag van € 584 direct betaald.


De Haagse Pandbrigade controleerde 21 panden waarvan 15 panden in orde waren. Bij 3 panden werd illegale kamerverhuur geconstateerd. Bij 3 andere panden werd illegale bouw geconstateerd. Deze panden zijn gesplitst waardoor er meer kamers verhuurd kunnen worden. Bij 36 personen lijkt het zo te zijn dat zij niet wonen zoals zij dat hebben opgegeven bij de gemeente. Bij 22 woningen is de huurprijs niet in orde. Daarnaast is er bij 1 café geconstateerd dat er wordt geslapen. Dit pand wordt onderzocht.

Het horecateam bezocht 9 zaken. Bij 3 zaken zijn misstanden geconstateerd zoals het niet op orde hebben van de horecavergunning. Bij 3 zaken is er proces-verbaal opgemaakt vanwege niet voldoen aan juiste vergunning voor speelautomaten. Daarnaast is 1 zaak per direct gesloten vanwege het niet hebben van een energieleverancier sinds 1 jaar.

Van de HTM kregen 79 reizigers in de wijk een boete van € 55. Zij konden geen geldig vervoersbewijs laten zien.

Brandweer 

De brandweer heeft met een motor door de straten van de wijk gereden om te kijken of de hulpdiensten zonder hindernissen door de wijk kunnen rijden. Daarbij is geconstateerd dat de brandweer bij een noodgeval niet altijd goed en snel door de wijk kan. Het is vooral belangrijk om de hoeken van de straten vrij te laten. Het parkeerteam heeft de auto’s die op de hoeken geparkeerd stonden een bekeuring gegeven.

Werk mee en meld

Steeds meer bewoners zetten zich in voor hun buurt. Gemeente en politie krijgen ook steeds vaker meldingen over verdachte en overlastgevende situaties. Zij zijn erg blij met deze betrokkenheid. Overlastgevers en criminelen gaan eerder weg als ze merken dat bewoners voor hun buurt opkomen.

Help ook mee om de buurt beter te maken. Melden kan onder andere zo:

Via het Klantcontactcentrum van de gemeente.
Via een melding openbare ruimte voor onder andere meldingen over ongedierte, storing straatverlichting, afval, fietswrakken en zaken die in de openbare ruimte kapot zijn.
Via denhaag.nl/meldingen voor onder meer meldingen over woonoverlast of uitkeringsfraude.
Verdachte situaties meldt u bij de politie via telefoonnummer 112 (spoed) of 0900 - 8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem(externe link), telefoonnummer 0800 - 7000.
Voor meldingen en advies over mogelijk huiselijk geweld of kindermishandeling belt u met telefoonnummer 0800 - 2000.