Dagblad070 | Brandweer redt zeven mensen in Vliegerstraat

Brandweer redt zeven mensen in Vliegerstraat

mainImage

De brandweer heeft zondagmiddag in de Vliegerstraat zeven mensen uit een woning gered die door een keukenbrand niet meer zelf de woning konden verlaten.

De hulpdiensten werden omstreeks kwart voor vijf gealarmeerd. De beller vertelde dat er nog meerdere personen in de woning waren die niet zelfstandig konden vluchten. Naast de brandweer werden er ook meerdere politie eenheden ter plaatse gestuurd en werd ook direct een ambulance en de Officier van Dienst Geneeskunde (OVD-G) gealarmeerd. De brandweer schaalde op naar middelbrand, waarbij 1 ploeg zich kon richten op het blussen van de brand, terwijl de andere ploeg aan de slag ging om de bewoners uit de woning te redden.

6 bewoners zijn door de brandweer via een balkon aan de achterzijde van de woning gered. Daarnaast is nog 1 bewoner via de hoogwerker van de brandweer uit zijn woning gered. Geen enkele bewoner hoefde naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Nadat de brand was geblust en de woningen waren geventileerd, kon het pand snel weer worden vrijgegeven. Stichting Salvage komt ter plaatse om de bewoners bij te staan bij de afhandeling van de schade.


Door: Regio15