Dagblad070 | Coffeeshop dicht na beschieting

Coffeeshop dicht na beschieting

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Burgemeester Marja van Bijsterveldt van Delft heeft besloten de coffeeshop The Game in de Breestraat voor 72 uur te sluiten, omdat het pand eerder op de dag was beschoten.

Het is dezelfde coffeeshop waar enkele maanden geleden een handgranaat voor de deur ontplofte. Van Bijsterveldt was zondag ter plaatse om zich op de hoogte te laten stellen. De tijdelijke sluiting is in het belang van de openbare orde en veiligheid en om de politie ruimte te geven voor onderzoek, stelt de gemeente. In deze periode besluit de gemeente ook of de coffeeshop langer dicht moet blijven, zei een woordvoerder.

Er zijn geen gewonden gevallen. Ook zijn er geen aanhoudingen verricht.

Delft wordt de afgelopen tijd geteisterd door tal van geweldsincidenten. In juni werden vermoedelijk met automatische wapens salvo's afgevuurd op twee winkels aan de Beestenmarkt en de Molslaan. Enkele weken eerder was er ook al geschoten met een automatisch wapen in de Peperstraat.

Niet alleen de schietpartij zelf wordt onderzocht, ook een mogelijk verband met de andere incidenten is onderwerp van onderzoek, aldus het Openbaar Ministerie.


Foto: Digitaal Dagblad