College spreekt met Scheveningers

mainImage
College spreekt met Scheveningers

Een grote afvaardiging van het Haagse college heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan Scheveningen. Burgemeester Pauline Krikke en de aanwezige wethouders spraken eerst met ondernemers die op de een of andere manier zijn geraakt door de vonkenregen van het Vreugdevuur in de Nieuwjaarsnacht. Daarna spraken zij met bewoners van wie een aantal direct is getroffen door de rondvliegende vuurvonken. Tijdens de gesprekken, die in totaal bijna twee uur duurden, benadrukte het stadsbestuur hoe zeer het met de bewoners en ondernemers meeleeft.

Hun verhalen waren ronduit indrukwekkend en indringend. Duidelijk werd eens te meer dat bewoners en ondernemers in de Nieuwjaarsnacht momenten van grote angst hebben gekend. Tegelijk toonden zij ook veel lof voor de hulpdiensten. “De brandweer reageerde snel en was ontzettend behulpzaam”, zei een van de bewoners, die zijn woning in de bewuste nacht in korte tijd (voorlopig) onbewoonbaar zag worden. “Achteraf kunnen we alleen maar van heel veel geluk spreken dat er geen gewonden zijn gevallen.”

Burgemeester en wethouders werden geroerd door de enorme betrokkenheid van de aanwezige bewoners en ondernemers. Ze spraken hun bewondering uit voor de manier waarop zij hun persoonlijke ervaringen deelden. Pauline Krikke: “Wij hebben zeer veel respect voor de manier waarop u reageert. Wat u is overkomen, gaat niemand in de koude kleren zitten.”

Naast het bieden van een luisterend oor, hebben de burgemeester en de aanwezige wethouders in beide bijeenkomsten zo goed mogelijk antwoord proberen te geven op de vragen die nu leven. Tegelijk toonden de bewoners en de ondernemers er begrip voor dat het stadsbestuur zo kort na de gebeurtenissen op Scheveningen nog niet alle antwoorden heeft.


Foto: Digitaal Dagblad