Doorgedraaide fietser slaat en steekt erop los

mainImage
Doorgedraaide fietser slaat en steekt erop los

De recherche van Den Haag Zuid zoekt getuigen van een steekincident en een verkeersruzie op respectievelijk de Melis Stokelaan en de Fruitweg. Daar ging een malloot compleet door het lint; hij sloeg twee automobilisten en stak een scooterrijder die hem wilde tegenhouden.

Omstreeks 16.30 uur gistermiddag kregen agenten de melding dat er op de Melis Stokelaan bij een verkeersruzie iemand neergestoken zou zijn. De toedracht bleek anders. Een 32-jarige Haagse was op de kruising van de Fruitweg en de Troelstrakade met haar personenauto bijna in botsing gekomen met een nog onbekende fietser. Die fietser ontstak daarop in woede en gaf de bestuurster door het openstaande autoraam een aantal klappen op haar hoofd. Een 49-jarige Delftenaar die achter de vrouw reed en het zag gebeuren, probeerde de man weg te trekken en werd uiteindelijk zelf ook geslagen. De fietser ging er vervolgens, met zijn fiets aan de hand, vandoor in de richting van de Melis Stokelaan.

Korte tijd later bleek even verderop op de Melis Stokelaan een scooterrijder te zijn gestoken door een man met een fiets. De scooterrijder, een 27-jarige Hagenaar, verklaarde dat hij had gezien dat de man de bestuurster van de auto sloeg en wilde hem daarop aanspreken. De Hagenaar dacht dat hij vervolgens een klap kreeg van de verdachte, maar bleek door hem te zijn gestoken. Het slachtoffer liep een oppervlakkige verwonding op waarvoor hij in het ziekenhuis is behandeld.

Van de verdachte is het volgende signalement bekend: een donker getinte man van ongeveer 35 jaar oud en 1.75 meter lang; kort Afro-kapsel en een ongeschoren gezicht/baardje. Hij droeg zwarte werkkleding, een zwarte rugtas en reed op een witte damesfiets.

Getuigen kunnen bellen met 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).


Foto: Digitaal Dagblad