Dagblad070 | Getuigen gezocht van bedreiging
mainImage

Getuigen gezocht van bedreiging

27 juli 2020, 10:26 uur
112

Op vrijdag 19 juni tussen 15:45 en 16:00 uur bedreigde een nog onbekende man een 43-jarige Hagenaar aan de Oranje Buitensingel met een mes en een vuurwapen. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 15:45 stopte een scooter naast het voertuig waarin de man met zijn gezin zat. De scooterrijder bedreigde de man in eerste instantie met een mes, waarna de man 112 belde. De scooterrijder sloeg op het dak van het voertuig met een ijzeren voorwerp. Hierna richtte de scooterrijder een vuurwapen op de automobilist. De man reed weg in zijn auto terwijl hij in contact bleef met de meldkamer, waarop de scooterrijder hem achtervolgde. Toen de man zijn voertuig stopte op de Herengracht, ter hoogte van de kruising Blijenburg, sloeg de scooterrijder opnieuw met een hard voorwerp op het dak van het voertuig. De man reed weg en heeft de scooterrijder daarna niet meer gezien. Mogelijk hebben omstanders het incident gezien. We zijn op zoek naar beelden of tips die kunnen helpen bij het onderzoek.

De verdachte is een blanke man van ongeveer 1.90 met een breed gezicht en een fors postuur. De man heeft een jong uiterlijk en droeg een zwart petje, zwarte jas en een zwarte heuptas. De scooter van de verdachte is zwart en heeft een ronde koplamp met ledverlichting en een symbool onder de koplamp.

De politie kan jouw hulp in dit onderzoek goed gebruiken. Beschik je over camerabeelden of heb je informatie die mogelijk kan helpen in dit onderzoek? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Blijf je liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Je kunt ook gebruik maken van ons tipformulier. Hier kun je ook beeldmateriaal ter beschikking stellen.
https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html?sid=1aaa145f-3b9c-4a36-86d0-f6f75c37f100


Door: Politie