Dagblad070 | 'Geweld tegen toezichthouders is onacceptabel!'

'Geweld tegen toezichthouders is onacceptabel!'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Bij drie incidenten in Den Haag is gisteravond geweld gebruikt tegen in totaal acht handhavers en toezichthouders van de gemeente. Onacceptabel, zegt wethouder Richard de Mos die verantwoordelijk is voor de gemeentelijke handhavingsorganisatie. Dankzij de nauwe samenwerking met de politie van Den Haag konden bij twee incidenten de verdachten meteen worden aangehouden. De verdachte van het derde incident is later opgepakt op aanwijzing van de toezichthouders.

“Je blijft af van onze toezichthouders en handhavers,” reageert wethouder De Mos. “Die mensen zijn onze vooruitgeschoven posten om Den Haag veilig en leefbaar te houden. Die laat je hun werk doen, ook al ben je het misschien niet helemaal eens met wat ze doen. De handhavers zijn de ogen en oren in de wijk en zorgen dag en nacht voor de leefbaarheid in onze stad. Dit soort gedrag, zoals wij het gisteravond hebben meegemaakt, accepteren wij niet. Wij zijn samen met de politie opgetreden en hebben de verdachten aangehouden.”

De wethouder is tevreden over de samenwerking met de politie. “Die reageren snel als er sprake is van geweld tegen toezichthouders en handhavers en dat is goed om te zien. Samen moeten we onze stad veilig houden.” De handhavers en toezichthouders zijn verantwoordelijk voor het toezicht op en de handhaving van de wet- en regelgeving in de Haagse openbare ruimte. Ze zijn bevoegd om burgers aan te spreken op gedrag, boetes te geven voor overtredingen en mensen aan te houden indien de situatie daar om vraagt. “De handhavers werken met passie en overtuiging aan een leefbaar en veilig Den Haag,” aldus De Mos.


Foto: Digitaal Dagblad