Dagblad070 | Gewelddadige overvallers Hillegom opgepakt
mainImage

Gewelddadige overvallers Hillegom opgepakt

20 juli 2020, 13:54 uur
112

Een arrestatieteam en rechercheurs van de politie hebben in de vroege ochtend van maandag 20 juli twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op een woning aan de Doornenburg in Hillegom op maandag 16 maart. De twee, een 17-jarige Lissenaar en een 18-jarige uit Nieuw-Vennep, zijn voor verhoor ingesloten.

Maandagmiddag 16 maart rond 15:30 uur kwam de melding binnen van de overval. In de woning waren op dat moment de bewoonster en haar twee jonge kinderen. Omdat de vrouw dacht een pakketje te krijgen, opende ze de deur. Na het openen van de voordeur werd de “postbezorger” direct gevolgd door een andere man met een bivakmuts op. De zogenaamde postbezorger bedreigde het slachtoffer vervolgens met een vuurwapen. De bewoonster werd onder bedreiging van het wapen gedwongen naar de garage te gaan. Daar zag ze kans te ontsnappen. De daders gingen er vervolgens vandoor in een oud model grijze/beige Seat Ibiza.

Direct werd een recherche-onderzoek gestart om de verantwoordelijken te achterhalen. Dinsdag 7 juli werd er aandacht gevraagd voor de overval in het regionale opsporingsprogramma Team West, op TV West. Het onderzoek leidde tot de identiteit van de nu aangehouden verdachten. Een officier van justitie verleende toestemming om de twee buiten heterdaad aan te houden. Na de aanhoudingen werden de woningen van de verdachten doorzocht. De twee worden naar verwachting donderdag 23 juli voorgeleid aan een rechter-commissaris. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.


 
 
 

 
 

 


Door: Politie