Dagblad070 | Haagse politie 'minder op bureau, meer op straat'

Haagse politie 'minder op bureau, meer op straat'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De openingstijden van verschillende politiebureaus in het werkgebied van de politie-eenheid Den Haag worden aangepast met het oog op de zomer. "Aan de dienstverlening van de politie verandert verder niets; de politie blijft voor alle inwoners goed bereikbaar en aanspreekbaar," haast de politie zich erbij te zeggen. De actuele openingstijden van een bureau kunt u altijd terugvinden op politie.nl. "Om een politiebureau voor publiek toegankelijk te houden, moeten altijd meerdere politiemedewerkers aanwezig zijn. Ook als er niemand komt opdagen. Door bureaus korter open te houden, kunnen deze medewerkers voor andere taken op straat, dichterbij mensen, worden ingezet. Dit komt de veiligheid in de wijk ten goede," stelt de politie.

Verder speelt mee dat de politie op steeds meer andere manieren bereikbaar is, bijvoorbeeld telefonisch of via internet. Aangifte kan in veel gevallen al online worden gedaan. Ook kan de politie door gebruik van aangifte-apps steeds vaker op straat of bij mensen thuis aangifte opnemen, in plaats van op een politiebureau. Alle wijkteams en veel wijkagenten uit de politie-eenheid Den Haag zijn daarnaast actief op social media.

"Met de nieuwe openingstijden volgt de politie-eenheid zoveel mogelijk de landelijke richtlijnen. Volgens deze richtlijnen zijn de meeste bureaus van de zogenoemde basisteams van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 18.00 uur, en waar nodig op een doordeweekse koopavond. In de weekenden zijn deze politiebureaus voor het publiek gesloten." De zeven zogenoemde districtsbureaus, grotere politiebureaus waarvan er drie in Den Haag staan, blijven volgens deze richtlijnen langer geopend. "Hier kunt u van maandag tot en met zaterdag terecht van 09.00 tot 22.00 en op zondag van 09.00 tot 18.00 uur. De actuele openingstijden van een bureau kunt u altijd terugvinden op politie.nl."


Foto: Digitaal Dagblad