Dagblad070 | Hagenaar aangehouden in drugslab Kerkrade

Hagenaar aangehouden in drugslab Kerkrade

mainImage

Medewerkers van de politie en specialisten van het LFO (Landelijke Faciliteit Ontmantelen) zijn dinsdag nog tot in de avond bezig met technisch onderzoek in een loods aan de Locht in Kerkrade waar maandagavond een grote illegale chemische fabriek werd aangetroffen. De politie deed maandagavond een inval in het pand waarbij een 39-jarige man uit Den Haag is aangehouden. 

Uitzonderlijke vangst
Experts van het Landelijk Team Ondersteuning Ontmanteling (LFO) spreken qua capaciteit over het op een na grootste drugslaboratorium in Nederland ooit. In het pand staat vol met ontelbare jerrycans vaten, installaties, ketels andere goederen voor de productie van synthetische drugs. De overheid waarschuwt voor de gevaren van dit soort ondermijnende praktijken en vraagt burgers om te helpen deze criminaliteit aan te pakken. 

De installatie was nog deels in werking toen de politie het pand betrad. De zaak is veilig gesteld, waarna er dinsdag gestart is met uitvoerig technisch onderzoek, dat nog de hele dag in beslag zal nemen. De woensdag is voorzien voor de ontmanteling van de aangetroffen goederen en de loods zal worden ontruimd, zo meldt de politie. De Hagenaar wordt intussen gehoord over de zaak.