mainImage

Kinderen kochten drugs bij vrouw

Afbeelding is niet meer beschikbaar
3 januari 2019, 16:56 uur
112

Het Openbaar Ministerie heeft tegen een 29 Haagse vrouw 14 maanden cel geëist waarvan 4 voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De vrouw verkocht drugs aan minderjarige kinderen.

Twee blowende jongens op een bankje. In januari vorig jaar waren zij de aanleiding voor het oppakken van een jonge Haagse vrouw voor drugsdealen. Vooral minderjarigen konden hun wiet bij haar kopen, kinderen die het nog niet zelf in de coffeeshop konden halen.
De jongens werden door agenten betrapt met wiet op een hangplek in de Haagse Vogelwijk. Toen agenten vroegen hoe ze aan de wiet waren gekomen, gaven ze de naam en het telefoonnummer van de nu 29-jarige Haagse.
Bij de vrouw voor de deur stond net een minderjarige jongen, toen de politie aankwam. In de stromende regen staarde hij naar zijn telefoonscherm en keek daarna omhoog, naar haar woning. De vrouw kwam naar buiten. En nadat de agenten een korte overdracht van drugs hadden gezien, grepen ze in.
In huis werden naast wiet ook xtc-pillen, speed en cocaïne gevonden. Op haar telefoon werden eindeloos veel appgesprekken gevonden met afnemers. Het bewijs dat de Haagse heeft gedeald is volgens de officier van justitie 'overweldigend'.
De vrouw had een brede clientèle, onder wie opmerkelijk veel scholieren. Ze lijkt hofleverancier voor een van de scholen in de buurt, want leerlingen komen opvallend vaak voorbij.
'Verdachte heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan problemen die spelen bij de jeugd als het gaat om drugs,' zei de officier van justitie donderdag in de rechtbank. 'Ze wist heel goed waarmee zij bezig was en heeft welbewust de keuze gemaakt zich in deze handel te begeven. Maar wij willen die troep niet in de wijken, en al helemaal niet bij minderjarigen.'
De Haagse kampt met schulden en heeft naast haar studie twee baantjes om rond te komen. Vermoedelijk was de drugshandel een extraatje om de schulden af te lossen. 'Maar ze had ook hulp kunnen zoeken voor haar geldproblemen,' aldus de officier van justitie. Over twee weken doet de rechter uitspraak.


Foto: Digitaal Dagblad